29 Mart 2024 - Cuma

Şu anda buradasınız: / AYETLER IŞIĞINDA TEFEKKÜR
AYETLER IŞIĞINDA TEFEKKÜR

AYETLER IŞIĞINDA TEFEKKÜR VUSLAT

 

A. Ammar Zengin

Giriş

Bu yazımızda tanıtacağımız eser, İntişâr Yayınları arasında çıkan, Yazar Kul Sadi Yüksel imzalı, “Ayetler Işığında Tefekkür” isimli kitaptır. Kitap, 17 ana başlıktan oluşmaktadır. Eser günümüz meselelerini ayetler ışığında ele almaktadır. Yazar, kendine has üslubu ile vahyin dili ile muhataplarına sesleniyor.

Merhamet Olunmuş Ümmet

Yazar Kul Sadi Yüksel, kitabın önsözünde şunları söylemektedir:

“Rabbimiz Allah’ın buyurduğu bu tefekkürün gerçekleşmesine bir katkı olsun diye hazırladığımız ve ‘Ayetler Işığında Tefekkür’ adını verdiğimiz bu eserimiz, ‘Değişim Dersleri’ serimizin yirmi altıncı kitabıdır.

Vasat ve merhamet olunmuş Ümmetin, egemen zalim tağutlar tarafından işgal edilmiş topraklarında yaşadığı olayların yorumu ve çözümü için, yegâne hayat düsturumuz Kur’an-ı Kerim’in’ konuyla ilgili ayetlerini delil getirerek hazırlanan bu eserin, Aziz İslam Milleti’nin uyanmasına katkıda bulunmasını dileriz.

Zilletten kurtulup izzete kavuşmak, esaretten kurtulup hürriyete ulaşmak, ancak hep beraber (Allah’ın ipine yani Kur’an–ı kerim’e) sarılmak ve (Silm) e girmek ile gerçekleşir.

Rabbiniz Allah Teâlâ’nın da buyurduğu budur:

‘Allah’ın ipine hepiniz sımsıkı sarılın. Dağılıp ayrılmayın.’ (Al-i İmran, 3/103)

‘Ey iman edenler, hepiniz topluca Silm’e ( barış ve güvenliğe/İslam ‘a) girin. Şeytanın adımlarını izlemeyin. Çünkü o, size apaçık bir düşmandır.’ (Bakara, 2/208)

Bir kitabı okurken kitabın müellifi hakkında bilgi sahibi olmakta en az kitap kadar önemlidir.  

Bunun içindir ki, kitabın yazarı hakkında kısa bir bilgiyi sizinle paylaşıyorum: 

Kul Sadi Yüksel Kimdir?

03.04.1957, Muş, Varto, Karaköy’de doğdu… İlkokul birinci sınıfı köyünde okudu… 1964’ de Konyaya hicret ettiler… Sırasıyla Ferit paşa ilkokulu, Devrim ortaokulu ve Karatay lisesinde okuduktan sonra, 1977’de girdiği Konya Selçuk Eğitim Entitüsü Türkçe Bölüm’ünden 1980’de mezun oldu… 1982’de İstanbula hicret etti… Halen İstanbulun Ümraniye ilçesinde ikamet etmektedir… Lise yıllarında şairliğe ve yazarlığa başladı… Mahalli gazetelerde şiir, hikaye ve denemeleri yayınlandı… Gazetelerde günlük makaleler yazdı… İstanbul’a geldikten sonra çeşitli gazete ve dergilerde ilmi incelemeler ve araştırma yazıları yayınladı… Evli ve yedi çocuk babasıdır…

Sonuç

Günümüzde zulme ve zalimlere karşı gerçek bir mücadele ortaya koymak istiyorsak, hiç şüphesiz bunun birinci adımı okumaktan geçiyor. 

Üstad Nuri Pakdil’in dediği gibi: 

“Okumadan, meydan okuyamazsınız”

Davamızın başı ve sonu, Âlemlerin Rabbi Allah’ a hamd etmektir.

Derin düşünmeli, okumalar diliyorum. 

Yazar:
logo
Bugünün ihyasından yarının inşaasına
Bize Ulaşın

0(216) 612 78 22

0(216) 611 04 64

vuslat@vuslatdergisi.com

Ihlamurkuyu Mah. Alemdağ Cad.
Adalet Sok. No:11 P.K 34772
Ümraniye / İstanbul